Rådgiver Stig Borlaug i SpareBank 1 Nord-Norge fikk gleden av å overrekke to gavesjekker til hjelpekorpset i forrige uke.

Skånland Røde Kors Hjelpekorps har ligget nede noen år, men i fjor vinter tok Kim Ståle Eriksen initiativ til å skape nytt liv i hjelpekorpset.

Ny skuter viktig for vinterberedskapen

– Vi har en del utstyr, men mye er gammelt og utdatert. Blant annet mangler vi skuter som er en viktig forutsetning for vinterberedskapen. Med gaven på 150 000 kroner kan vi kjøpe en helt ny skuter med nødvendig utstyr. Dermed kan vi nå rykke ut mye raskere, og vi kan ta på oss flere oppdrag, forteller korpsleder Kim Ståle Eriksen til Harstad Tidende.

Gapahuk skal være tilgjengelig for alle

Ei prosjektgruppe har jobbet med å få realisert en gapahuk ved den sentrumsnære «Stien langs elva» på Evenskjer. For å få økonomisk støtte til arbeidet måtte det knyttes til en organisasjon. Dette har Skånland Røde Kors tatt tak i og vi har bidratt med 150 000 kroner til prosjektet.

– Vi hadde nok trodd at dette ble et mer langvarig prosjekt, men nå gleder vi oss over at gapahuken kanskje vil stå ferdig i løpet av 2017, forteller nylig avgått leder, Kristine Vik til Harstad Tidende.

Når prosjektet er fullført, vil Skånland Røde Kors gi gapahuken til Skånlands innbyggere. 

– Vi vil legge vekt på at den skal være tilgjengelig for alle, og vi har selvfølgelig spesielt hatt beboerne i bofellesskapene Elvelund, Møllerstua og Revegårdsveien og andre funksjonshemmede i tankene, forteller Kristine.

Vi ønsker Skånland Røde Kors lykke til med satsingen i det viktige arbeidet!

Les nyheten på Harstad Tidende (Pluss-sak)

Foto: Ivar L. Paulsen, Harstad Tidende (arkivfoto).