Det var en stolt gjeng med representanter fra I.L. Blåmann som lørdag inviterte til åpning av parken med både grilling, kaker, kaffe og selvfølgelig skatekonkurranse. 

Betydelig dugnadsinnsats

Ildsjel Odd-Børge Lunde Hansen har jobbet i seks år for å få realisert drømmen om en skatepark i bygda. Det er lagt ned en betydelig dugnadsinnsats og flittig søknadsskriving for å komme i mål. Lørdag takket han alle som har deltatt på dugnad og bidratt på ulikt vis.

– Vi har jobbet på spreng for å gjøre skateparken klar til den offisielle åpningen. Det gjenstår fortsatt en del arbeid med å legge fliser på ett av elementene, samt forskjønning av området. Men parken er klar til å brukes og det er utrolig hyggelig å se at det er aktivitet her, forteller Odd-Børge.

Verdens nordligste betongskatepark

Skateparken har en flott beliggenhet og ligger idyllisk til på Ersfjordeidet i tilknytning til idrettsanlegget til I.L. Blåmann.

Ordfører Kristin Røymo deltok på åpningen og skrøt uhemmet av det flotte anlegget.

– Dette er ikke bare verdens nordligste skatepark, men jeg tror også den er verdens fineste, sa en stolt ordfører i sin tale til de fremmøtte.

Inkluderende anlegg

Blåmann Skatepark er opptatt av at skateparken skal være et tilbud for dem som ikke finner seg til rette i tradisjonelle idretter som ski eller lagidretter. Det skal være et lavterskeltilbud som ikke koster noe, og parken er åpen for både små og store.

– Dette skal være et inkluderende anlegg som skal favne bredt, Vær rause, respekter og ta vare på hverandre, så får vi et bra anlegg, sa Odd-Børge.

Brettvett- og trivselsregler

Det er laget gode brettvett- og trivselsregler for parken. Disse er hengt opp ved inngangen og Odd-Børge oppfordrer alle til å sette seg inn i og følge reglene. 

Skateparken kan brukes med både rullebrett, sparkesykkel, rulleskøyter og BMX med plast pegs. Om noen vil prøve seg med rullestol er de hjertelig velkommen. Vanlig sykkel og motorisert ferdsel er ikke tillatt, forteller Odd-Børge.

Gave på 100 000 kroner

I 2015 bidro vi med 100 000 kroner til finansiering av Blåmann skatepark. Vi er stolte over å bidra til den flotte skateparken og håper at den vil innby til lek, glede, vennskap og nye talenter.