Leiligheten har en hjemmekoselig atmosfære og er innredet barnevennlig.

– Det er fantastisk å få lov til å være med å bidra til at samvær mellom foreldre og barn i fosterhjem kan skje i slike hjemmekoselige omgivelser. At det skjer i lag med de profesjonelle og dyktige ansatte i Bymisjonen er ekstra hyggelig og gir oss trygghet, sier Lars Nymo Trulsen, banksjef hos SpareBank 1 Nord-Norge i Tromsø.

God og trygg møteplass

På Myrsnipa kan barn og foreldre være sammen om ulike aktiviteter som å lage mat, spille spill, tegne, se på Barne-TV eller gjøre lekser. Samværene foregår i hovedsak på dagtid, men det er også mulighet for samvær med tilsyn på kvelder og i helger. 

– Vi er stolte av å bidra til å sikre en god og trygg møteplass for foreldre og barn som ikke ser hverandre så ofte. Dette er et tilbud som gjelder for alle kommuner i hele landsdelen, forteller Hans Olav Karde, daglig leder i Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

Vil skape gode minner

På Myrsnipa er de opptatt av at samværene skal skape gode minner. Å kunne møtes i ei koselig leilighet med stue, kjøkken og soverom som er fullt møblert, det alminneliggjør samværet. I situasjoner der foreldre må samarbeide med kommunenes barnevernstjenester om å møte barna sine, kan det av og til være vanskelig, både for foreldre og barn, å få til ei god stund.

– En viktig forutsetning for trygge og gode samvær er å gjøre det forutsigbart for barna. For gjennom samværet skapes det også minner og forventninger til neste møte, sier Astrid Mikalsen, leder for Myrsnipa samværssted.

Populært tilbud

– Siden oppstarten i 2018 er det gjennomført 87 samvær i leiligheten. Hittil i år har vi allerede hatt 46 bookinger, forteller Astrid.

Har du spørsmål om Myrsnipa samværssted? Ta kontakt med Astrid Mikalsen på e-post: astrid@bymisjontromso.no eller på telefon 947 91 789.

Dette er en felles gave fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og SpareBank 1 Nord-Norge.

Omtale i media: