– Vi har vært på turer, både med og uten overnatting, arrangert sykkeløp, og kunst i fjæra, for å nevne noe, forteller leder i Vardø Friluftsforening, Jørn Jensen. 

Arctic Frisbee Challenge 

Variasjon i aktivitetene har vært viktig for friluftsforeningen. Kreativiteten er det ingenting å si på. I sommer arrangerte de tidenes første Arctic Frisbee Challenge på festningsområdet i Vardø. 

– Frisbee er jo blitt så populært. Vi konkurrerte i to ulike øvelser. Presisjonskast og lengdekast. Vinnerkastet i lengde var på 55 meter, sier Jensen. 

Frisbeegolf har også stått på plakaten. I denne øvelsen er det om å gjøre å bruke færrest mulig kast frem til hullet, som er markert med en brøytestikke og en rockering. 

– Arctic Frisbee Challenge ble arrangert på tidlig ettermiddag, samtidig som Hurtigruta la til kai i Vardø. Flere av turistene tok turen til festningsområdet, dermed fikk vi et utvidet publikum under arrangementet, ler Jensen. 

Økt fysisk aktivitet i friluft 

Vardø Friluftsforening har et sterk ønske om å bidra til at flere får oppleve gleden ved fysisk aktivitet i friluft. 

– Vi legger alltid opp til lavterskelaktiviteter, slik at alle kan være med uansett forutsetninger og bakgrunn. Aktiviteter rettet mot barnefamilier favner flere, og bidrar til å spre gode holdninger rundt det å være aktive sammen, sier Jørn Jensen. 

Friluftsforeningen avslutter alle sine arrangementer med bål, grilling, leker og sosialt samvær ute ved en av friluftsplassene. De er opptatt av å vise at man kan være fysisk aktive utendørs uansett årstid.

Svært takknemlig for støtten

Vardø Friluftsforening har spennende planer også for 2017. Til våren skal de kjøpe inn stativ til parkour. De har også fått støtte fra SNN-stiftelsen til innkjøp av en ny lavvo, slik at de kan arrangere flere turer også i den mørke årstiden. 

– Vi er svært takknemlig for støtten vi har fått fra Stiftelsen gjennom flere år. En støtte alle våre brukere setter umåtelig pris på, avslutter Jørn Jensen.