Tommy Myklebust fra Lenvik Frivilligsentral og Barbro Johnsen, kjent fra Symesterskapet på NRK 1, skal gå sammen om å lage et lokalt symesterskap for ungdom til neste år. Med i samarbeidet er også den lokale gjenbruksbutikken Retro som bidrar med tekstiler. 

– Vi tok kontakt med Barbro Johnsen for å skape en lokal variant av det kreative konseptet Symesterskapet. Barbro tente på ideen vår, og nå planlegger vi et syprosjekt for barn i alderen 12-18 år, forteller Tommy Myklebust, daglig leder ved Lenvik Frivilligsentral.

Designe egne klær

I løpet av fem helgesamlinger fra januar til mars skal ungdommene lære seg å designe og sy sine egne klær. Deltakerne vil få konkrete oppgaver de skal jobbe med og de vil få god veiledning underveis. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta. Etter fem helgesamlinger avsuttes kurset med et symesterskap og en catwalk.

Barbro Johnsen stiller som instruktør og gleder seg veldig til å bidra i prosjektet.

– Jeg elsker å jobbe med barn og ungdom, det er veldig givende. Det å kunne bidra til å lære de unge å sy er fantastisk. De skal lære seg å lage klær som de har designet selv. Kanskje vi kan bida til at klesforbruket også går litt ned, sier en engasjert Barbro Johnsen til NRK Troms.

Inkludering

Sykurset er for ungdommer som kommer fra de fire kommunene som blir Senja kommune fra nyttår. 

– Prosjektet skal gi ungdom mulighet til å vise sine kreative sider og skape noe sammen med andre ungdommer. Det faglige og sosiale elementet vil være av høy prioritet, forteller Tommy Myklebust.

Omtale i media: