Skattkammeret har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i sports- og friluftsaktiviteter, uavhengig av familiens økonomi.

Fritidsaktiviteter og sportsutstyr kan være kostbart. Mange barn og unge ønsker gjerne å teste ut ulike aktiviteter, og det kan fort bli veldig dyrt.

– Ved å tilby utlån av utstyr, får flere barn og unge muligheten til å teste flere forskjellige aktiviteter. I tillegg fremmer Skattkammeret et miljøvennlig perspektiv ved å oppfordre til gjenbruk av utstyr, forteller Helene Halland, prosjektleder for Skattkammeret.

Skattkammeret er åpent for alle barn og unge opptil 20 år. Utlånsordningen kan også benyttes av de over 20 år mot en liten kostnad. Utlånssentralen på Mørkved har utstyr for både sommer- og vinteraktiviteter.

Ved å tilby utlån av utstyr, får flere barn og unge muligheten til å teste flere forskjellige aktiviteter.

Helene Halland, prosjektleder for Skattkammeret

Møteplass for unge

I samme lokale som utlånssentralen er det en trivelig møteplass for barn og ungdom.

– Her kan de unge komme innom i åpningstiden for å spille fotballspill, biljard eller delta i andre aktiviteter. Det er alltid en voksen til stede i lokalet, forteller Halland.

Skattkammeret tilbyr også mer organiserte aktiviteter og har arrangert fotballbordturnering og yoga. I tillegg arrangeres det aktiviteter og kurs utenfor deres lokaler. De har gjennomført skatekurs sammen med Bodø Skateboardklubb, klatrekurs med Mørkvedhallen klatresenter og kajakkurs i regi av Rett Kjøl. Målet er at det skal være et variert aktivitetstilbud som kan passe for alle.

Gi det videre – gratis klær

Skattkammeret har også en ordning de kaller for “Gi det videre”, hvor deltakere på aktiviteter får gratis sports- og fritidsklær. De har blant annet ullklær, vinterklær, treningsklær, joggesko og fotballsko.
Her kan du lese mer om Skattkammeret.

Styret i Stiftelsen besøkte Skattkammeret høsten 2020. Her fikk de en flott omvisning og oppdatering på prosjektet som vi har gitt støtte til.

Søk om støtte

Jobber du i en frivillig forening som planlegger fritidstilbud til barn og unge? Søknadsfristene er 15. februar, 15. august og 15. november.