Per Martin Olsen, banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge, hadde gleden av å overbringe det glade budskap på våre vegne.

Vardesenteret i Bodø driftes i et samarbeid mellom Kreftforeningen og Nordlandssykehuset. I tillegg er det omlag 50 frivillige tilknyttet senteret i den daglige driften.

Behov for større plass

Vardesenteret ved Nordlandssykehuset har blitt så populært at lokalene har blitt for små. Det skal derfor bygges et nytt Vardesenter hvor det er plass til flere.

– Det nye Vardesenteret skal ligge i toppetasjen på sykehushotellet Zefyr. Senteret skal gi kreftrammede i Bodø, og de som er til behandling ved Nordlandssykehuset, et bedre og større Vardesenter, forteller Brage Larsen Sollund, distriktssjef i Kreftforeningen Nord-Norge.

Trivselstilbud

Vardesenteret er et trivselstilbud for kreftpasienter og pårørende – et sted å hente krefter. Senteret skal være et godt sted å komme til for å møte andre, få informasjon og veiledning, delta på aktiviteter eller for å få et avbrekk fra sykehushverdagen i hyggelige omgivelser.

Her kan pasienter og pårørende få samtaler med en likeperson – en som selv har hatt kreft, eller som har vært pårørende til en kreftsyk.

– Vardesenteret gjør en fantastisk innsats for kreftpasienter og deres pårørende. Vi er derfor stolte over å bidra til et nytt og større senter i Bodø, forteller Per Martin Olsen, banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

Les omtale på Bodø NU (pluss-sak).

På bildet, fra venstre: distriktssjef Brage Larsen Sollund fra kreftforeningen, banksjef Per Martin Olsen fra SpareBank 1 Nord-Norge og senterkoordinator for Vardesenteret Katrin Aakre.