Geocaching er en internasjonal aktivitet, der man bruker en dedikert GPS-mottaker eller en smarttelefon med GPS-mottaker for å finne poster, kalt cacher. Postene kan være både godt og kreativt gjemt. Aktiviteten kan sammenlignes med orientering, men man finner frem med GPS i stedet for med kart og kompass. Noen vil si at geocaching er en form for skattejakt. 

Historien til vikingene

En GeoTour er en samling av geocacher (poster) med samme tema, som er gjemt i et gitt område. Temaet for HåloGeoTour er vikingene.

HåloGeoTour er en serie med 40 geocacher plassert i Harstad og omegn. Serien har som formål å vise frem områdets vikinghistorie. Både hvordan vikingene levde, hvor de oppholdt seg, hvilke spor de har etterlatt seg, og hva de var opptatt av. Dersom du lokaliserer alle 40 cachene og leser samtlige beskrivelser, vil du få et godt overblikk av historien.

– Med 40 geocacher plassert i og rundt Harstad, bør man beregne et par turer for å lokalisere alle. HåloGeoTour vil ta deg med på en tur fra Tjeldøya i sør, til Krøttøya i nord og Ibestad i øst. Inkludert Tore Hunds rike på Bjarkøya og Asbjørn Selsbanes sitt hjemsted på Trondenes, forteller Julie Katrine Dragland, leder for HåloGeo.

Kom i gang med geocaching

Arrangøren ønsker å gjøre denne GeoTouren til en introduksjon for alle som ønsker å begynne med geocaching, da samtlige av postene er enkle å lokalisere.

– Geocaching er en aktivitet som passer for folk i alle aldre, alt fra småbarn til pensjonister. Det er en fin aktivitet som bidrar til å få flere ut på tur, utforske nye steder eller bli bedre kjent i sitt eget nærmiljø, forteller Julie Katrine.

Årets mest spennende reiselivsaktivitet

I en kommentar sier daglig leder Jan-Erik Kristoffersen i Visit Harstad at dette antakelig er en av de mest spennende reiselivsaktivitetene som lanseres i Nord-Norge i 2019.

– Det er to hovedgrunner til det. Aktiviteten er planlagt og gjennomføres av et dedikert geocaching-miljø, i en nisje som spenner over hele verden. Det er også en global sensasjon at Norges første GeoTour blir lagt så langt nord. Når en så legger til at det er 7 millioner brukere av geocaching i verden som får informasjon om aktiviteten via egne kanaler, er dette virkelig spennende. Harstad-regionen er klar til å ta imot gjester på jakt etter opplevelser og geocacher i et fantastisk område, forteller han entusiastisk.

Geocachene i GeoTouren vil være tilgjengelige fra 9. februar 2019 til og med 8. februar 2010. Norges eneste mega-event for geocachere i 2019, finner sted 8. juni ved Trondenes Historiske Senter.

Samarbeidsprosjekt

Arrangementet er et samarbeid med blant andre Sør-Troms Museum, Visit Harstad og HippHurra.

Vi er stolte over å bidra med 150 000 kroner i støtte til aktiviteten.

Omtale i media: